Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
NE PRABANGA, O BŪTINYBĖ . . PDF Spausdinti El. paštas
Baigiantis metams, daug būtų ko pasakyti "Aidų" skaitytojams ir bičiuliams, bet ribosimės esminiais dalykais. Prie jų, žinoma, labiausiai priklauso pats žurnalo leidimas, kuris kiekvieną metą darosi sunkesnis. Tik leidėjų, bendradarbių ir skaitytojų sujungtos jėgos pasiekė stebuklą, kad "Aidai" galėjo eiti 31 metus — penkerius Vokietijoje ir 26-rius Amerikoje.

Šiais metais mes vaikščiojome jubiliejinėje šviesoje. "Aidų" kelias per tremtį jau buvo plačiai nušviestas sausio numery. Metų gale benorime iškelti tik mūsų žurnalo reikšmę, kad visi pasiskatintume ištvermingam ateities keliui.
"Tėviškės Žiburiai" balandžio 3 d. vedamajame apie "Aidus" taip rašė: "Gero lygio kultūros žurnalas, kaip 'Aidai', tautos gyvenime yra ne prabanga, o būtinybė. Be jo tauta, ypač išeivijos sąlygose, tampa seklia, paviršutiniška žmonijos dalimi, kurios dvasiniam gyvenimui užtenka balanų šviesos... Iš tokio žurnalo gi paprastai ateina intensyvi paskata, žadinanti kūrybinę iniciatyvą, gilesnę mintį ir es-mingiau vertinanti kultūrinio bei visuomeninio gyvenimo reiškinius. Jame skaitytojas randa tai, ko nėra greitesnio tempo spaudoje, nes žurnalo žvilgsnis yra žymiai gilesnis, sintetingesnis, viską vertinąs iš esmės. Toks žurnalas tebėra 'Aidai' ".

Iš tikrųjų mes ne veltui plušėjome per tuos 30 metų, vieni leisdami bei spausdindami, kiti rašydami, treti skaitydami. Nepailskime nė toliau tame šventame žygyje, kuris ateinančiom kartom vaizdžiausiai liudys mūsų dvasinį lygį ir meilę šviesai.

Leidėjai jubiliejinių metų pabaigoje naudojasi parankia proga padėkoti visiem, prisidėjusiem prie "Aidų" gyvavimo per tokį ilgą ir sunkų laiką. Mes dėkingai minime bendradarbius ir abu žurnalo redaktorius: buvusį — Antaną Vaičiulaitį ir dabartinį — dr. Juozą Girnių; žurnalo administratorių T. Benvenutą Ramanauską; pranciškonų spaustuvės vedėją T. Pranciškų Giedgaudą ir visą platų spaustuvės personalą. Dėkojame visiems spaustuvėje talkinusiems ir talkinantiems. Pagaliau ypatinga padėka priklauso ir prenumeratoriams, nes jie įprasmina "Aidų" leidimo, redagavimo, bendradarbiavimo ir spausdinimo triūsą.

Visiems linkime pilniausios sėkmės 1976-tais metais.
"AIDŲ" LEIDĖJAI

 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai