Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
Trumpai PDF Spausdinti El. paštas

*    St. Catherine, Ont., šią vasarą pertvarkyta ir pataisyta lietuvių Angelų Karalienės koplyčia. Prie senosios koplyčios pristatytas gražus fasadas ir atskiras stulpas su Aušros Vartų paveikslu. Lietuvių parapijai vadovauja tėvai pranciškonai. Klebonu čia ilgą laiką yra Tėv. Barnabas Mikalauskas. Jis ir pasirūpino visais remonto ir pagražinimo darbais.

*    Vyriausias Lietuvos Išlaisvinimo Komitetas (Vlikas) persitvarko tuo būdu, kad jį toliau sudarys 15 grupių: Atgimimo Sąjūdis, Darbo Federacija, Krikščionių Darbininkų Sąjunga, Krikščionių Demokratų Sąjunga, Laisvės Kovotojų Sąjunga, Lietuvių Fronto Bičiuliai, Mažosios Lietuvos Rezistencinis Sąjūdis, Rezistencinė Santarvė, Rytų Lietuvos Rezistencinis Sąjūdis, Socialdemokratų Partija, Tautinis Sąjūdis, Ūkininkų Sąjunga, Ūkininkų Partija, Valstiečių Liaudininkų Sąjunga, Vienybės Sąjūdis. Kiekviena grupė turės 3 atstovus Vliko seime, dar bus taryba ir valdyba.


*    Nuo šių metų sausio vidurio per Madrido, Romos ir Vatikano radijo stotis kas savaitę, pastoviu laiku (šeštadieniais, ir pakartojant), yra perduodama radijo valandėlė į Lietuvą, pavadinta "Jaunimas kalba jaunimui". Valandėlę veda Lietuvių Jaunimo Organizacijų Federacija, glaudžiai bendradarbiaudama su Vliku per jo Vykdomąją Tarybą Europoje. Iki rugsėjo mėn. paruošta ir pasiųsta 45 skriptai (rašiniai), kurių didžioji dauguma stočių jau perduota į Lietuvą.

 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai