Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
ATSIŲSTA PAMINĖTI PDF Spausdinti El. paštas
Stasys Yla: LAISVĖS PROBLEMA. Išleido Immaculata, Putnam, Conn., 1956. 246 p. Kaina 2 dol.

Vladas Ramojus: LENKTYNĖS SU ŠĖTONU. Karo nuotykiai. Išleido Lietuviškos Knygos Klubas. Chicago, 1956. 292 p. Kaina $3.00.

Lietuvių Vasario 16 Gimnazijos metraštis (1954-1955 m.). Išleido PLB Vokietijos krašto valdyba. Redagavo dr. V. Literskis, A. Makarskas, dr. A. Rukša. 126 p. Aprašoma darbas gimnazijoje ir jos ryšys su rėmėjais. Leidinys iliustruotas.

*

•    Pasaulio Lietuvių žinyno antroji laida jau pradėta ruošti. Pirmoji dalis yra išėjusi prieš ketvertą metų. Naujoje laidoje numatyta surašyti laisvajame pasaulyje esančiuosius visuomenininkus ir svarbesnių profesijų narius: advokatus, architektus, dailininkus, dainininkus, gydytojus, inžinierius, kunigus, muzikus, profesorius, rašytojus ir žurnalistus. Žinynas bus paruoštas lietuviškai ir angliškai, su specialiu anglišku skyriumi apie mūsų tautos praeitį, bolševikų okupaciją ir laisvės aspiracijas. Bus įtrauktos žinios apie esančius už geležinės uždangos, apie 100 lietuviškų laikraščių, apie tūkstančius lietuvių kultūrininkų, apie daugybę klubų, organizacijų, verslo įstaigų.

Naujoje Žinyno laidos pradžioje bus angliškoji dalis su pagrindinėmis žiniomis apie Lietuvą ir lietuvius, toliau — svarbesnių lietuvių organizacijų laisvajame pasaulyje sąrašais, Lietuvos užsienio tarnyba (pasiuntinybės ir konsulatai), lietuvių spauda laisvajame pasaulyje, lietuviškųjų knygų leidyklos ir knygynai, lietuvių radijo valandos, lietuviai kultūrininkai ir laisvųjų profesijų nariai, praktiškojo pobūdžio informacijos (palyginamoji pasaulio svorių, matų ir saikų lentelė, valiutų palyginimas, lietuvių' tautiniai vardai), Lietuvių Bendruomenės laisvajame pasaulyje, žinyno kaina bus $4. Medžiaga siunčiama žinyno redaktoriui: A. Simutis, 41 W. 82nd St., New York 24, N. Y.

•    Dr. Onai Labanauskaitei persikėlus į Torontą, jos vietoje "Draugo" redakcijbje pradėjo dirbti Aloyzas Baronas.
 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai