Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
UŽBAIGUS SENUOSIUS METUS PDF Spausdinti El. paštas
Dr. Antanas Klimas pranešė, kad dėl neužbaigtų mokslinių darbų, ilgesnio buvimo Lietuvoje ir kai kurių kitų asmeniškų priežasčių jis 1991 metais dar negali redaguoti Aidų. Taigi nelieka nieko kito, kaip redagavimą tęsti dabartiniam redaktoriui.

Šiaip praėjusieji metai buvo palankūs Aidams. Šiek tiek rūpesčio sukėlė nauji pašto potvarkiai, ypač reikalavimas, kad visi prenumeratoriai už žurnalą atsilygintų iš anksto — 1991 metų pradžioje. Iki šiol daug kas atsilygindavo metų būvyje. Tikimės, kad prenumeratoriai tai supras ir prisitaikins prie naujos padėties . To labai prašome.

Vis daugiau užsienio lietuvių užsako Aidus giminėms, bičiuliams ir net kultūrinėms įstaigoms Lietuvoje. Iš savo pusės ir pati administracija stengiasi žurnalu nemokamai aprūpinti viešąsias įstaigas tėvynėje. Mūsų ryšys su Lietuva nuolat stiprėja. Iš ten susilaukėme jau nemažai kūrybingų bendradarbių, kurie praturtina mus straipsniais bei grožiniu žodžiu. Linkime, kad užsienio lietuviai ir toliau juos prenumeruotų savo artimiesiems.

Tas pats ir net didesnis nuoširdumas žurnalui buvo jaučiamas 1990 metais iš prenumeratorių pusės. Dauguma jų jau tapo nuolatiniais garbės prenumeratoriais su 30 dol. auka. Dėl tos priežasties nekeliamas nė prenumeratos mokestis, nors spausdinimo ir pašto kainos kyla.

Esame labai dėkingi Lietuvių Fondui, šiais metais Aidams paskyrusiam jau 2000 dol. Nuoširdusis Aidų bičiulis prel Jonas Kučingis (Los Angeles, C ai.) atskubėjo į pagalbą su 500 dol. dovana. Po 100 dol. aukojo prel. Ignas Urbonas (Gary, Ind.) ir Dalila Mackialienė (Madeira Beach, Fl.). Po 50 dol. atsiuntė: prof. dr. Alfred Bammesberger (Eichstaett, Vok.), dr. Wilhelmine Jakštas (Lakeioood, Oh.), B. Sakalas (Surfside, Fl.,), J. Starkus (Santa Mo-nica, Cal.), D. Šatas (Warwick, R.I.), A. Valavičius (Čikaga), E. Urbaitytė (VVantagh, NY). Kiti buvo anksčiau skelbti. Visiems dėkojame.

Pradėjus Naujuosius Metus, malonu linkėti, kad jie būtų laimingi Lietuvai, visom jėgom siekiančiai nepriklausomybės, išeivijai, pasiryžusiai išsilaikyti veiklia bei patriotiška ir visiems pasaulio lietuviams, žengiantiems Apvaizdos nutiestais takais.

Redaktorius

 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai